עוגת שמרים

עוגת שמרים- ריח של יום שישי

הבלוג של עינב אלמקייס, עוגת שמרים שוקולד,ריח של יום שישי

מצרכים

  • 4.5 כוסות קמח
  • כוס חלב פושר (לפרווה כוס מים פושרים)
  • כף שמרים יבשים
  • 2 ביצים טרופות (משאירים בצד כף לזיגוג)
  • חצי כוס סוכר
  • 2 כפות תמצית וניל
  • שקית אחת של סוכר וניל
  • 100 גר' חמאה רכה מאוד (לפרווה 100 גר' מרגרינה)
  • הערה: אני מגרדדת קצת קליפת תפוז- כמובן זה אופציה, לא חייב. זה רק מוסיף

למילוי:

  • שוקולד למריחה (לפרווה יש את "עלית" והשחר")
  • קקאו
  • כפית קינמון

לזיגוג:

  • חצי כוס מים
  • חצי כוס סוכר
  • כפית קינמון

אופן ההכנה

  1. מערבבים במערבל מזון (אפשר גם ללוש) את הקמח, סוכר, ביצים הכל בתוך קערה גדולה עד קבלת בצק אחיד, רך וחלק. מתפיחים במקום חמים במשך שעה או עד שהבצק מכפיל את גודלו.
  2. לאחר התפיחה, מחלקים את גוש הבצק לשניים. מרדדים כל אחד מהם ליריעה ארוכה בעובי כס"מ (אפשר גם פחות עם רוצים שזה יהיה דק). מושחים כל יריעה בשכבה נדיבה ואחידה של כוס ממרח שוקולד, ולאחר מכן מפזרים קקאו וקינמון.
  3. מגלגלים כל יריעת בצק לגליל ארוך ומהדקים היטב.
  4. בעזרת סכין חדה חוצים כל גליל לאורכו וקולעים את שני החצאים לצמה כך שמתקבלים פסים-פסים של מילוי שוקולד ובצק.
  5. משמנים שני תבניות ארוכות, מניחים בהן את שתי הרולדות ומתפיחים במשך חצי שעה במקום חמים. לאחר מכן מזגגים בביצה הטרופה ששמנו בצד ואופים למשך כחצי שעה בחום של 175 מעלות, עד שהעוגה מזהיבה.
  6. מכינים את הזיגוג: מרתיחים את הסוכר, מים וקינמון ומבשלים על אש נמוכה למשך 5 דקות ליצירת סירופ אחיד. מברישים את העוגה החמה סירופ בנדיבות*, מצננים ו.. בתאבון!

* אני אישית אוהבת לקשט ולפזר ומעל שקדים מולבנים או קוקוס ואפשר אבקת סוכר. מומלץ

עוגת שמרים, הבלוג של עינב אלמקייס, עוגת שמרים שוקולדאחרי בקליעה, לפני האפיה

 

עוגת שמרים, הבלוג של עינב אלמקייס, עוגת שמרים שוקולד

 

המתכון הזה הינו מתכון אישי, אז בתאבון ואני אשמח לשמוע איך יצא לכם.

ממני,

עינב

 

 

3 תגובות על עוגת שמרים

  1. yossi הגיב:

    ההההמממממממ…..נישמע טוב מאוד ובטוח ניטעם מצויין …חחחח
    ואת הרי יודעת שאני מומחה ב…..לאכול עוגותתתתת
    השם יברך אותך ואת ידייך……אשת חייל אמיתית ב"ה.
    באהבה רבה.

    • מיטל הגיב:

      תחילה ברכות על הבלוג…
      אני מאוד אוהבת לגלוש ברשת ובייחוד כל מה שקשור למתכונים ולאוכל.
      המתכונים שהעלת זהים למתכונים שיש באתרים של קרין גורן, מיקי שמו וכו'…
      הייתי שמחה אם היית מעלה מתכונים מקוריים אוטנטים ומיוחדים.
      בכבוד מיטלללל….

      • Einav הגיב:

        תודה רבה מיטל, זה משמח אותי שאת אוהבת מתכונים ולהכין אותם, כמו שרשמתי על מנת
        שהאוכל יצא טעים, צריך להכניס לו תוספת ותבלין מיוחד: וזה אהבה.
        תודה לך על הברכות, אני מאוד אשמח שתמשיכי להתעדכן ולהשתתף בבלוג ואף להמליץ על מתכון משלך.
        האמת מיטל, אלו הם מתכונים שלי. אני מאוד אוהבת את המתכונים של קרין גורן, אך בסופו של דבר אני תמיד,
        כי זו אני, פשוט משדרגת ומוסיפה דברים משלי- ומה שיוצא בסוף זה משהו דומה אך שונה
        כי אני תמיד משנה לפי טעמי.
        כמובן אין הרבה דרכים להכין עוגת שמרים כולם על אותו בסיס, אך שלי נבדל כי אני
        מוסיפה דברים מעבר ומשנה לפי טעמי.

        אני מאוד אשמח לשמוע ממך שוב.. ובהצלחה.

        ממני: עינב

כתיבת תגובה

היכנס באמצעות אחת השיטות האלה כדי לפרסם את התגובה שלך:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s